DUTCH

“Als resident DJ van het Amsterdam Roots festival is mps PILOT een van de weinige DJ’s met een ongelooflijke mix van spannende dance en world beats waarmee hij in staat is kleine en grote crowds in beweging te krijgen”.  Frans Goossens, creatief directeur Amsterdam Roots Festival.

“De afgelopen jaren heb ik mps PILOT leren kennen als een gepassioneerde DJ die de wereld afreist op zoek naar nieuwe tunes! Daarvoor moet je een beetje brutaal zijn, tikje gek zijn en het avontuur in je genen hebben. Dat voel je terug in zijn muziek. Respect!!”
Erwin Schellekens, creatief directeur Festival Mundial.

mps PILOT is een van Nederlands’ bekendste TROPICAL /WORLD DJ’s en producers.  Hij is woonachtig in Amsterdam en draait een wereldwijd modern repertoire. Door zijn interesse voor grensverleggende dance, zijn vele reizen in Europa, West Afrika, het midden oosten en Azie is mps PILOT diep in de eigentijdse mondiale muziek gedoken, een muzikaal universum waarin spannende ontwikkelingen te beluisteren zijn. In alle mogelijke richtingen en tussen allerlei verschillende moderne genres ontstaan kruisbestuivingen en afsplitsingen, die door mps PILOT in kaart worden gebracht.

_FEITEN mps PILOT’s geraffineerde en eigentijdse mix van niet-westerse muziek wordt inmiddels tot ver buiten Amsterdam gewaardeerd. Naast optrdens in bekende Amsterdamse clubs zoals The Sugar Factory, Paradiso, en de Melkweg draaide hij meerdere keren voor zesduizend dansende mensen op het toonaangevende Vlaams wereldmuziekfestival Sfinks waar hij van 2003 – 2007 resident was. mps PILOTs eclectische draaistijl bracht hem ook tot diep in de woestijn van Mali, waar hij driemaal op verzoek van Le Festival au Desert de muziek verzorgde. mps PILOT was resident bij Etnisch Histerisch in The Sugar Factory te Amsterdam en bij het legendarische Mystic Grooves & Que Pasa. Hij trad in Nederland meerdere malen op tijdens festivals als The Amsterdam Dance Event, Mysteryland, Dancevalley, 5 Days Off, de Music Meeting, Festival Mundial, Amsterdam Roots, Oerol, en Lowlands. Zijn buitenlandse DJ reizen brachten hem als resident meerdere malen naar Sfinks en in 2003, 2004 en 2008 naar Le Festival au Desert in Mali. In 2004 trad hij op in Dakar, Senegal en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou in Burkina Faso. In januari 2005 trad hij op tijdens het Jaipur Festival in Rajasthan en in Bombay, India en zweepte hij 10.000 mensen op tijden het Rawafid Festival te Casablanca. De hoogtepunten van 2007 waren North Sea Jazz en Sziget (Hongarije). 2008 was het jaar van veel reizen voor optreden in Mali, Egypte en een optreden voor een publiek van 80.000 mensen in Agadir, Marokko. In 2009 was Spanje aan de beurt met onder andere optredens in Barcelona en op Fuerteventura en in Istanbul, 2010 zorgde voor een spetterend optreden op het Afro Latino Festival (B) en wederom op North Sea Jazz. was de periode waarin mps PILOT Future Takamba oprichtte. Optredens volgden in Belgie en Nederland. Ze traden in 2011 op tijdens het Festival au Niger, Segou, Mali en het Jazzy Ben Koum Festival te Bamako, waar mps PILOT ook een DJ optreden verzorgde. 2011 is tevens het startjaar van mps PILOT’s residency bij Shuffle.Play in De Melkweg, Amsterdam. Klik hier voor zijn actuele playlist.

_STIJL Op een expressieve en overtuigende manier weet mps PILOT traditionele en nieuwe 21e eeuwse stijlen uit Azie, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika in elkaar te laten vervloeien tot een aanstekelijk geheel. mps PILOT verheft beatmatching tot een hogere kunstvorm. Hij verweeft stijlen als tropical, Kuduro, Balkan beats, (Brasilian) Drum ‘n’ Bass, flamenco, Indian Desi beats en latin percussiesolo’s en nog meer stijlen tot een organisch geheel. Door de ritmisch intelligente mixtechniek van mps PILOT functioneert zijn muziek als een mindopener.

_ON STAGE mps  PILOT trad op samen met Super 11 (ML), Mali Mussow (ML), The Akatay Brothers (TR), Mazaher (Egypte), Job Chajes (Amsterdam Klezmer Band/NL), Sjahin During (Arifa/NL), Alper Kekeç (TR), tribal fusion dancer Tjarda (NL), Bobby Petrov (BG), Rimbaax (SN), Praful (DE), Jos De Haas (NL/New Cool Collective), Roel Callister (NL/Kuenta i Tambu) en Afra Mussasiwade (IR). Daarnaast deelde hij het podium voor of na the Tarafs de Haidouks (tour), Shantel, Natacha Atlas, Salif Keita, Tinariwen, Ojos De Brujo, Zuco103, Habib Koite, Mercan Dede, Yuri Buenaventura, Konono No.1, Sekouba Bambino, Mory Kante, NNeka, Sergio Mendez, Hamid Bouchnak en vele anderen. Daarnaast draaide hij met oa. Analog africa, Shazalakazoo, Shantel,  Kosta Kostov, DJ Click, The Future World Funk Dj’s, Bobby & Nihal (BBC Asian network), the Mr Bongo DJ’s, DJ Panko, DJ Dolores, DJ Ipek en DJ Makala.

_PRODUCTIE mps PILOT werkt als remixer en producer. Hij creert een nieuw geluid voor de 21e eeuw: een kruising van traditionele stijlen en analoge instrumenten en state-of –the-art digitale studioproductie. Hij maakte verschillende officiele remixen voor Tigerstyle (UK/Punjab)  Tony Allen (UK/Nigeria), SKIP n DIE (NL),  Donso (Mali / Fr), DJ Click (FR) en Sinas (NL). Samen met Streamer produceerde mps PILOT verschillende remixes onder de naam StreamerPilot. ze deden officiele remixes voor artiesten en bands als La Malle Coiffee (Occitania-France), Boban Markovic (Serbia), Julien Jacob (Benin), Zuco 103 (NL/Ger/Braz), Burhan Öçal & The Trakya All Stars (TR), Kofi Ayivor (Ghana), Kasba (NL / Morocco), Ot Azoj (NL), Merlin Shepherd (UK), Nini D’ Arac (Italy), Novalima (Peru) & Tigerstyle (Pak/UK). Meer info in de DISCOGRAPHY.

_PRIVE | BEDRIJF  Wil je mps PILOT op je privefeest laten optreden kijk dan hier.